Nå som Arne Jostein er i gang med lugarene i forskipet er tida også moden for å sette inn det siste støtet i salongen helt akterut i båten. Lenge gikk han og var rastløs for å bli ferdig med arbeidet han nesten var i mål med. Listverk, puter, beslag osv. har ikke kunnet monteres før malerarbeidet var ferdigstilt. Malerarbeidet har stiftelsen sine egne folk tatt seg av, og det har blitt riktig flott så vidt jeg har sett. Det har bare tatt så lang tid at Arne Jostein har vær bekymret for at han skal glemme hvor de løse delene hører hjemme.

dsc_3005
Lysventilenes blindlokk er slått opp og henger i et T-beslag. Hvitt og fint har rommet blitt.

Da jeg snakket med Arne Jostein for et par dager siden holdt han på med å sette putene på plass på benkene. Arbeidet som møbeltapetsereren har gjort ser bra ut, men litt justeringer må til for at sømmer og puter skal passe helt godt sammen. Det regner jeg med at hun vil gjøre i den nærmeste framtid. Å trekke opp slike puter helt i fra bunnen av er en stor jobb. Arne Jostein & Co laget kraftige trerammer som møbeltapetsereren har jobbet videre med. Hun har montert fjærer og trukket det hele med skinn til slutt.

dsc_3023
Når sitteputene er så høye som vi ser her så er det fordi de er laget med fjærer.

Sitteputene ligger ovenpå en kraftig benkeramme, og for at putene ikke skal skli ut er det montert en mahognylist som sitteputa hviler mot. Da benken er lang stives den opp av dreide føtter. Selv om det ser ut til at de er laget av mahogny, så er det kun vanlig norsk furu som er brukt. For å få fargen og gløden er de beiset og lakket.

dsc_3032
En mahognylist holder sitteputene på plass

I neste blogginnlegg vil vi konsentrere oss om arbeidet som pågår i framskipet. Det er jeg spent på å følge med på!