I mange år har D/S, eller mer korrekt M/S Hvaler, vært under istandsetting i Fredrikstad. En entusiastisk gjeng har hatt regien og utført et stort arbeide med skrog, masking, og nå innredning. Det høres så enkelt ut når man skriver det, men inni alt dette ligger det detaljer som skal gjenskapes og fungere. Og så skal alt relateres til hvordan det virkelig var om bord i akkurat dette fartøyet i 1948. Årstallet for restaureringen er satt til 1948 fordi det da blei gjort en del ting om bord og dieselmotoren tok over for dampmotoren som hadde stått om bord. På hjemmesiden til Norsk Forening for Fartøyvern,

http://norsk-fartoyvern.no/2017/01/6956/ har jeg sakset et lite utdrag av M/S Hvaler sin historie. Om du finner denne teaseren interessant burde du klikke deg inn på siden og lese videre i teksten!

“MS HVALER – båten som ikke ville dø

Av Knut Stahrfoss Alnæs

En høstdag i 1891 kom nyheten noen kjøpmenn i Fredrikstad for øret: I Halden, – den gang Fredrikshald, – var det et initiativ på gang for å få bygget et nytt dampskip som skulle settes i rute mellom nettopp Fredrikshald og Hvaler-øyene! På den måten ville handelsstanden i nabobyen sikre seg det meste av handel og transport mellom fastland og øyriket. Og befolkningen på Hvaler var i god vekst, så dette kunne avgjort bli interessant! Riktignok var det allerede en dampbåt som gikk mellom Fredrikstad og Hvaler, men DS «Horten» var mosse-eid, og ble ofte dirigert til trafikk mellom Moss – Horten når datidens DS «Bastø» var ute av drift. Nei, her ville man fort kunne vinne konkurransen om man bare hadde et bedre tilbud. Dette fikk handelsstanden i Fredrikstad til å reagere, og etter å ha samlet tilstrekkelig aksjekapital, ble «Fredrikstad / Hvaløernes Dampskibsselskap» stiftet 4. mai året etterpå. Fredrikstad Mek. Verksted fikk umiddelbart i oppdrag å bygge DS Hvaler, med ferdigstillelse samme år. 31.oktober var skipet leveringsklart som verkstedets byggenr.29, til den nette sum kr. 40.000.”

16650928_1178185215636302_1477682185_o

Tom viser fram dørkarmene som skal inn i innredningen forut.

Som noen vil ha fått med seg leder båtbygger og innredningsekspert Arne Jostein Jensen, fra Hardanger Fartøyvernsenter, det praktiske arbeidet som nettopp nå foregår om bord i M/S Hvaler. Med seg har han de dyktige folkene Tom Hemréus og Bård Johansen fra Maritime Center Fredrikstad. Innredningen helt forut i fartøyet har nå kommet så langt at man virkelig får inntrykk av å komme inn i lugarene til mannskapet. Benker, hyller og skap er mer eller mindre på plass, og dørene inn til lugarene er under produksjon. For å komme dit er det viktig med så mye dokumentasjon som mulig, og den er desverre vanskelig å få i detalj. Kun noen få fotografier fra mannskapsområdet har vi sett, og flere personer har blitt intervjuet av de frivillige eierne. En av gutta i laget, Thor Willy Eriksen, har laget en tegning som viser inndelingen av rommene, hvor de forskjellige elementene hører hjemme etc., så utgangspunktet er ganske bra. Allikevel må noen avgjørelser tas fortløpende. Resultatene ser vi om bord, og jeg kan ikke skjønne annet enn at det må fryde mange i Fredrikstad/Hvaler å se at M/S Hvaler nå gjenoppstår og ligner mer og mer på seg selv også innvendig. Her er noen bilder fra de seneste dagene:

Skapet i byssa er på plass, køyer og benker tar form, og som vi ser er det trangt å ligge inne i en liten lugar å spikre!