Vi har jo visst det hele tida! «All things must pass», sang George Harrison da The Beatles pakket sammen og dro hver til sitt. Sånn er det med «Gjøa-gjengen» også. Vi har pakket sammen og dratt hver til vår kant. For Frammuseet er det selvsagt det store målet med jobben; å komme til veis ende og kunne presentere resultatet for publikum. Å kunne fortelle historien om Roald Amundsen og den eventyrlige reisen gjennom nordvestpassasjen. For oss som håndverkere er veien fram mot det endelige resultat selve målet. Vi har hatt gode oppgaver å bryne oss på, vi har studert fotografier og dykket inn i historien til Gjøa og ikke minst har vi hatt en fin tilværelse sammen med gode kolleger. Noen kjenner jeg godt etter flere års samarbeide, mens andre kjente jeg bare til. Etter et halvt års arbeide på Gjøa har jeg blitt kjent med enda flere hyggelige kolleger!

Vel, nå er det ikke meninga at jeg skal utbrodere livet som en reisende håndverker men rett og slett fortelle om resultatet vi har kommet fram til på Gjøa. Lørdag 22 juni pakket vi ned stillaset rundt båten og for første gang kunne vi betrakte det vi hadde gjort i sin helhet. Alle støtter rundt båten var slått bort og det så ut som om Gjøa kun stod og balanserte på den smale kjølen. Det ser heftig ut!

_DSC0138.JPG

Før vi kom så langt hadde vi ferdigstilt så mye vi kunne, og de kraftige knærne som Seppe hadde smidd var boltet fast til skrog og bjelker. Dermed var vi sikre på at skroget ikke ville gi fra seg et sukk og synke sammen når vi slo vekk støttene under buken.

_DSC0089.JPG

Ole Marius bolter fast et av de store og kraftige smidde knærne.

_DSC0101

Arild i gang med å tilpasse seilduk til taket av nedgangskappa.

_DSC0150

Pumpestokkene er montert rett i akterkant av skostallen.

_DSC0144 – Kopi

Sidehusene er fiffet opp til å ligne mer på det originale med lister og nye hengsler. Disse skal ferdigstilles etter sommerferien med profilerte lister rundt alle spegl.

_DSC0070

Sarah syr seglet fast til gaffelen

_DSC0124

Framskipet sett ovenfra.

De som har vært med  er Arild, Seppe, Mads, Morten, Kamilla, Kasper, Paul, Peter, Per Michael, Thomas, Sarah og Ole Marius. Takk for oss!