Morten skreiv for en uke siden:

Videre arbeid for ukene som kommer er å legge en randplanke i akterenden av bakken, og å fylle opp et felt under lanternenes hus. Deretter er det propping og driving. Så får vi håpe Thor Inge tar stafettpinnen og legger ut noen bilder fra det.

Takker for tilliten Morten Hesthammer, og her kommer flere bilder av arbeidet her fra oss i Mariehamn.

Etter at plankene er lagt, observerte vi en liten høydeforskjell på enkelte steder. Dette skyldes doble plateskjøter ved underlaget og konstruksjonen. Madelene høvler deretter plankene slik at de flukter med hverandre.

Her er Julian, vår lærling innen båtbygging, i gang med å rense natene for høvel- og sagspon for å forberede dem til driving. Dette er en nøye utført oppgave, og det er avgjørende at natene er rene. Dette er jo det som til slutt skal forsegle dekket og hindre vann trenge inn gjennom dekk.

Thomas har nylig justert lengden og tilpasset randplanken i akterenden av dekk. Noen små justeringer med håndhøvelen er nødvendige for å oppnå et perfekt resultat.

Oppskriften fra kjøkkenet her på Årland er sauefett og 1/4 del tjære som blandes sammen og varmes opp til en passelig konsistens. Blandingen sparkles oppå endene av dekksplankene og blir et mellomsjikt mot randplanken. Dette for å hindre råte dersom det oppstår vanninntrengning i konstruksjonen.

Fundamentet for lanternen på babord (BB) siden har fått sine vinkler og form. Nå gjenstår det å dimensjonere, måle opp hvor innfestningen skal forbores og til slutt feste det. Her er det dekksplanker under, så vi trenger ikke å bekymre oss om tidligere forberedte hull med bolter, i stedet kan vi bruke treskruer.

Hva synes du om resultatet? Fint ikke sant! Sirkelen har fått sin passform, alle plankene er dimensjonerte, og drensrennen er utformet slik at det ikke skal stå vann fanget utenfor rekkverksplanken, som har en liten avrunding på slutten. Nå gjenstår det driving og beking av skjøtene på dekksplankene. Det skal vi holde på med de neste par ukene.